Hvilke apps kan vise GPX filer som ruter og steder?

Der er flere gode apps til dette formål, og alle har vi forskellige ønsker og behov, så det er svært at anbefale en app frem for en anden.

Position Og Sted

På redaktionen har vi gode erfaringer med to apps, som er velegnede til udendørs GPS navigation:

Topo GPS Danmark fra firmaet rdzl
Denne app kan købes i Play Butik (Android) eller App Store (iPhone), og koster 30-35 kr. Appen anvender sidste nye udgave af kortet 1:25.000 over Danmark. Når man zoomer ud, kommer et mere overskueligt oversigtskort. Der kan tilkøbes flere kort og luftfotos, fx OpenStreetMap til 30 kr. Kortet viser veje og stier og dækker hele verden. Det viser vejnavne og husnumre, og er derfor også egnet til at finde vej i byer. Det er det samme kort, som anvendes her på hjemmesiden. Kortene kan downloades på forhånd, så appen kan anvendes i områder uden internetforbindelse. Hjælpe funktionen er engelsk. Dansk håndbog findes på internettet.  Appen er meget nem at betjene.

Danmark Topo Kort fra firmaet ATLOGIS
Denne app kan kun købes i Play Butik (Android) og koster 37 kr. årligt, eller 79 kr. en gang for alle. Der medfølger 21 forskellige kort og luftfotos. Kortet 1:25.000 over Danmark findes både i sidste nye udgave og i ældre versioner som viser hvordan landskabet så ud for år tilbage. OpenStreetMap er også med. Kortet viser veje og stier og dækker hele verden. Det viser vejnavne og husnumre, og er derfor også egnet til at finde vej i byer. Det er det samme kort, som anvendes her på hjemmesiden. Der er også kort som viser cykel- og vandreruter. Kortene kan downloades på forhånd, så appen kan anvendes i områder uden internetforbindelse. Hjælpe funktionen er engelsk.